De Bakkerij Rolt Deur... | Toine's Blog

De Bakkerij Rolt Deur...

Deze DBRD ging over de komst van tientallen energiemolens naar onze gemeente. Advocaat en stadsraad-woordvoerder Eddy Butin Bik is tegen de komst van de geplande molens in Klundert vanwege de slagschaduw en het wieken-geluid. “Zeer irritant”, aldus de woordvoerder.  
Agrariër Piet Hermus en VVD-raadslid Remco Heus zijn juist voorstanders van de komst van molens, ook naar Den Hoek, hun woonplaats. “Maar dan dient de burger er financieel beter van te worden.”
Best weleens leuk, zo’n debat. Zo’n strijd in woorden, de sprekers proberen dan te scoren, als dat lukt krijgen ze een applaus. Ook werd de nodige boosheid geuit. Heerlijk, dat lucht lekker op. Maar uiteindelijk doet iedereen een plas en blijft alles zoals het was. Die molens komen er gewoon. Het is regeringsbeleid, het volk slikt het maar.  
Wat me vooral verbaasd heeft, is de heftigheid die de door de gemeente Moerdijk uitgeschreven enquête over de komst en de locatie van de molens in Klundert heeft veroorzaakt. “Je kon daarop niet op een honderd procent ‘Nee’ stemmen. Dus bijna niemand vulde die enquête in,” aldus advocaat Butin Bik. De overheid als wolf in schaapskleren, de tafelgasten konden zich daarin unaniem vinden. Burgemeester en wethouders als lakeien en slippendragers van een hogere macht. Hoezo democratie? De overheid heerst door allerlei meningen van verschillende woordvoerders tegen elkaar uit te spelen. Ondertussen wordt hun agenda gewoon uitgerold. Dat verklaarde de boosheid van deze DBRD die het overigens uiteindelijk ook op deze middag niet won van de gezelligheid in De Bakkerij.

dbrddec2016